keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

#8 Valkkua taas

Tosiaan eilen 5.7 päästiin Wikun kanssa hyppäämään Hannan valmennukseen muutaman viikon tauon jälkeen. Valkku meni meidän osalta tosi hyvin, kipeää leukaa ja polvea lukuun ottamatta. Verkattiin tuttuun tapaan itsenäisesti. Tein ympyröitä taivutellen, sekä tempon muutoksia pyrkien saamaan Wikun hyvin avuille. Ensimmäisenä tehtävänä oli sinisellä merkitty puomi kavaleti, jota tultiin aluksi ravissa. Mun piti keskittyä tässä vain istuntaan, eli jalka kiinni, ohjat tuntumalla ja katse tehtävän taakse. Ensimmäiset hypyt ei mennyt ihan nappiin, vaan jäi tuijottamaan tehtävää ja unohdin keskittyä käteen. Saatiin kuitenkin hyviäkin hyppyjä ja sain vähän ideaa miten pystyn säilyttämään tuntuman, mutta silti antamaan tarpeeksi tilaa. Siirrettiin tehtävä innariksi ja tultiin laukassa, mun piti edelleen säilyttää istunta muuttumattomana tehtävän läpi ja pitää laukka tasaisena. Lisättiin haastetta laittammalla kavaletin alle, päälle tai viereen puhallettava hai ja krokotiili, joiden paikkaa vaihdettiin ja otettiin välillä pois. Tällöin tehtävää pystyttiin muuttamaan ja siedättämään meitä molempia siihen, että este voi muuttua ja väliin voidaan tunkea mitä kummallisempia härpäkkeitä.  Kumi lelut eivät olleet kummoisempi ongelma. Avattiin punainen aurinkovarjo tehtävän viereen, sekös vast olikin pelottava. Hetki jouduttiin miettimään voidaanko tuosta nyt ihan varmasti mennä ohi ja ohi ilman epämääräisiä väistöliikkeitä. Päästiin kuitenki yli tuosta hirvittävästä varjosta ja jatkamaan tehtävää.

                                             
1/7. Putki 2. pysty 3/5. pysty, alla hai 4a. pysty b. okseri 6. okseri, alla kroko 
Siirryttiin hyppäämään rataa, tehtävänä toimi kuvassa näkyvä 6 estee rata. Tultiin ensin pienempänä ehkä n.50-60cm tehtävillä. Tehtäviä nostettiin välillä, viimeinen rata oli n.80-90cm. Putkea lähestyttäessä jätin ponin vähän yksin heittäen sille ohjat ja toivoen parasta, tällöin en päässyt tarpeeksi pystyyn ajoissa ja tultiin vinoon 2. pystylle. Radalla ohjeet kuuluikin, että tänään ei ajatella että ollaan kisoissa, vaan ratsastat vaan tasasesti este kerrallaan. Suurimmat ongelmat tuli esiin putkella ja 3/5. pystyllä, joihin en nähnyt paikkoja kunnolla ja jäin sukeltamaan tai säätämään jotain muuta. Omaa säätöä tuli myös 6-7 linjalle, jossa jäin pidättämään liikaa, jolloin Wiku joutui ottamaan askeleen lisää ja tulemaan liian pohjaan. Kiltisti se kuitenki kiipesi kuskista huolimatta yli.

                           
Hymy oli leveä viimeisen radan jälkeen pääsin hyppyihin mukaan ja pystyin ratsastamaan myös väleissä, sekä keskittymään istuntaan. Ei meno vieläkään täydellistä ollut, mutta oli silti kiva huomata että on sitä edistystäkin tapahtunut. 


                                  


Tänään pääsin liikuttamaan T:een. Verkkailtiin pitkään tehden erikokoisia ympyröitä, taivuttelin ja etsin rentoa ravia. Tehtiin myös paljon siirtymisiä, alkuun pyähdyksestä raviin ja käyntiin, vaihtaen aina järjestystä tai tehden muutaman peräkkäin. Pyrin saamaan siirtymiset tasaisena  ja rentona joka kerran, ongelmia tuli ravista käyntiin siirryttäessä, koska en pysynyt itse riittävän rentona ja enkä ottanut pidätteitä kunnolla istunnalta. Kun sain istunnan paremmin kasaa, alkoivat myös siirtymiset onnistua. Kun olin tyytyväinen siirtymisiin lähdettiin kävelemään loppukäynnit maastoon.


Ohjelmassa on vielä illalla maasto siskon kanssa ja mahdollisesti menen kuvaamaan ja nostelemaan puomeja äidille ja Sarille.

Wiku ja Sole nauttimassa vihreetä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti