lauantai 30. heinäkuuta 2016

#11 Vauhdin hurmaa

Lauantain kisoja varten liikutin Wikun ja Napin kunnolla sileällä. Koska kyseessä oli estekisat, myös tehtävät pyörivät sen ympärillä. Wikun kanssa työskentelin lähinnä kaarevilla, tein ympyröitä ja kolmikaarisia, jotta saisin sen kääntymään ja taipumaan. Pyrin kääntämään istunnalla ja jaloilla, jotta kisoissa olisi helpompi saada kurvit haltuun. Tehtiin myös vähän tempon muutoksia ja laukassa tapailtiin avoja. Jätin puhelimen taas hetkeksi kuvaamaan maneesin reunalle, jotta täälä olisi jotain muutakin kuin pätkiä esteiltä, laatu on tosin luokkaa peruna pellolta..Napin kanssa pääpaino oli temmossa, piti lähteä pohkeesta eteen ja isttunnalta takaisin. Napilla oli hyvin virtaa ja saatiin tosi kivoja pätkiä. Äiti oli hetken huutelemassa ohjeita, pällisteltiin vähän mollemmat kuinka kivasti se liikkui. Vähän mulle tuotti ongelmia pitää käsiä, etenkin vasenta tasaisena, mutta riittävällä huomauttelulla se alkoi pysymään kurissa.


Muutama hyppy torstailta

En todellakaan tiedä mitä mun kädet tekee :DTänään lauantaina 30.7 Lähdettiin Zilpalle kisoihin Napin ja Wikun voimin. Wikulla hypättiin 40cm ja 60cm. 40cm radasta ei jäänyt paljon kerrottavaa, selvittiin kuitenkin ehjänä maaliin ja hyväksytty tulos. Jännitin seuraavaa rataa ihan hirveästi, onneksi turhaan. Wiku imi hyvin esteille, valitettavasti otettiin kaksi puomia mukaan, ne tosin olivat täysin omaa sähläämistä. Jäin varmistelemaan liikaa, jolloin en antanut ponille tarpeeksi tilaa hypätä. Radan jälkeen fiilis oli kuitenkin hyvä ja harmitus jäi jonnekkin. 

Napilla menin 60cm ja 80cm, 60cm Nappi jäi vähän hitaaksi, enkä pysynyt itse hypyissä mukana, tästäkin jäi kuitenkin ihan hyvä ja varma fiilis seuraavaan luokkaan. Hyppäsin toista kertaa ikinä kisoissa 80cm, menoa meinasi haitata kuuma päivä ja melkein tunnin mittainen tauko luokkien välissä. Onnekseni rata pysyi samana, olin lähdössä kiertämään radan kerran isommalla korkeudella, miettiäkseni reittejä paremmin. Totesin kuitenkin ettei mun ole mitään järkeä mennä pelottelenaan itseäni ennen rataa. Verkkasin tosi lyhyesti, jotta kuuma päivä ja kentän pöly ei veisi kaikkea energiaa. Otin pari hyppyä okserille molemmista suunnista, äidin huutaessa aidalta ohjeita. Toinen rata meni paremmin kuin koskaan, hypyt ei koskaan oo tuntunut noin helpolta ja vaivattomalta. Pehmeän pojan takia, en uskaltanut ratsastaa tarpeeksi eteen, jolloin laukka jäi vähän löysäksi ja otettiin 2 puomi mukaa. Sen jälkeen pistettiinkin lisää pökköä pesään, siinä toivossa että olisi edes hyvä aika. 

Napin 80cm


Ensi viikonloppuna on vielä Satakunta Cupin kisat, mutta sitten tuleekin muutaman viikon tauko. Koulukin alkaa pian, voisin hyvin lomailla vielä muutaman viikon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti