maanantai 30. lokakuuta 2017

#49 Emmin valmennuksessaOltiin Wikun kanssa lauantaina Emmin valmennuksessa hyppäämässä. Emmi oli mulle ihan uus tuttavuus. Lähdin ihan mielenkiinnosta, kun oma valmentajani sitä kysyi mukaan. Tehtävinä oli s-kiemura kavaleteilla, joilla aloitettiin. Sen jälkeen tuo pysty-puomi-okseri linja, mollemista suunnista, sekä jumppalinja, jossa oli kava-kava-ristikko-okseri-kava (tätäkin molemmista suunnista).S-kiemuralle tehtiin aluksi hypyn jälkeen voltti, jolla korjattiin laukka tasapainoiseksi ja korjattiin oikeasksi. Me ei Wikun kanssa saatu noilla ympyröillä laukkaa vaihtumaan keskimmäiselle kavalle kertaakaan. Tultiin ympyröiden kanssa joku 3-4 kertaa, jonka jälkeen ne jätettiin pois ja saatiin heti laukat vaihtumaan paljon paremmin. Tehtävä onnistui harvinaisen helposti, sillä yleensä jäädään molemmat ahnehtimaan seuraavaa tehtävää liikaa, jolloin tullaan hallitsemattomasti ja laukka ei vaihdu.

Kuvat on maneesilaatua, mikä ei häävi ole. Paremman puuttessa mennään näillä.

Tuo pysty-puomi-okseri linja tultiin ensin niin, että pystyn jälkeen piti ottaa seis, ennen puomia. Parin yrityksen jälkeen sain ponin jopa pysähtymään ennen. Tultiin samaa toisinpäin, jolloin hypättiin okseri ja sen jälkeen seis. Kun pysähdykset tuli, tultiin koko linjaa. Jännitin hiukan tuota puomia, tuntui ettei askel sopinut sille ollenkaan.


Jumppasarjat on mulle vaikeita, kun välissä ei ole aikaa korjata omaa asentoa. Tai ponia, mutta Wiku onneksi nykyään hoitaa aika hyvin oman osuutensa. En meinannut päästä hypyn jälkeen tarpeeksi nopeasti takaisin pystyyn, jolloin sukelleltiin viimeisille tehtäville. Wiku alkoi olla liiankin rauhallinen, eikä tehoja meinannut irrota enää okserille.  Tehtävät nousi aika äkkiä ja alle tuli muutama huono hyppy noille oksereille, joka teki mut epävarmaksi. Lopulta lähestyin molempia melkein silmät kiinni rukoillen ettei poni petä. Hienosti se yritti, muutama puomi otettiin alas, kun Wiku olisi tarvinnut multa enemmän tukea.Lopuksi tultiin vielä ratana nuo samat tehtävät, ensin oikeasta kierroksesta pysty-okseri linja, s-kiemura, jumppa ja uudestaan linja vasemmalta. Otettiin parit puomit tuonne ekalle okserille, jonka jälkeen totesin etten tule enää. Pelkäsin että poni alkaa kieltää omien virheiden takia tai alkaa muuten epäröimään. Emmi kuitenkin komensi tulemaan uudestaan ja sainkin keräiltyä itseni kasaan ja suorittamaan koko radan.

Valmennuksesta ei jäänyt kovin hyvä mieli, selvittiin kyllä kaikesta, mutta koko tunti oli yhtä selviytymistä. Mikä taas ei tee valmiiksi huonolle itseluottamukselle hirveän hyvää. Toisaalta näitäkin tarvitaan, että poistutaan rankasti mukavuus alueelta. Näissä myös huomaa tapahtuneen kehityksen. Poni luottaa itseensä paljon enemmän, kuin aikaisemmin ja pystyn itsekkin ratsastamaan myös niitä hankalampia tehtäviä. Vaikkei vieläkään mennyt hyvin tai tuntunut hyvältä, ollaan me silti parempia, kuin vuosi sitten. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, yritetään nauttia ja opitaan virheitä! 


Millaisia postauksia sinua kiinnostaa lukea? Nyt otetaan vastaan risuja ja ruusuja. Myös ehdotuksia joulukalenteriin otetaan vastaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti