lauantai 14. lokakuuta 2017

#48 Hyppyjä

Perjantaina päästiin hyppäämään Hannan silmän alle. Tehtiin aika teknisiä tehtäviä pienemmillä esteillä. Tarvitaan Wikun kanssa ihan hirveästi treeniä, jotta päästään rutiiniin takaisin kiinni. Valkku meni kuitenkin jo paremmin, kuin parit edelliset kerrat.

Ratapiirosta esittävä kyhäelmä
Verkkattiin tuttuun tapaan itsenäisesti. Poni tuntui aika kivalta, mukavasti menossa ilman, että karkasi avuilta joka mutkassa. Tehtävät aloitettiin pääty ympyrällä olevalta kavaletilta (1). Kolme ympyrää kevyessä istunnassa, etenevässä laukassa. Se kolme kierrosta ei ihan meille riittänyt, jouduttiin ottamaan useampi lisää. Ennen kuin sain ponin tarpeeksi rauhalliseksi ja pysymään alla ennen ja jälkeen hypyn. Wiku on kerännyt itselleen hurjasti itseluottamusta ja kertoo jo mullekkin tietävänsä paremmin. Multa ei saa venyä ohja yhtään pitkäksi tai se ampaisee eteen. Tehtiin samat ympyrät molemmista suunnista ja  painitaan samojen ongelmien kanssa kumpaankin suuntaan.  Jatkettiin ristikko-puomi tehtävälle (2a ja b), joiden väliin piti tehdä viisi askelta. Ekalla kerralla Wiku teki ristikolle ihan ihme hypyn, mun suusta pääsi tsiisus ja naurahdus. Seuraavalle kierrokselle ehdin jo vähän korjata ja saatiin ihan ok väli. Sain keskittyä ihan huolella säilyttämään rauhallisen, mutta etenevän laukan jotta mahduttiin sillä viidellä. Tässäkin tasaisen tuntuman säilyttäminen vaati keskittymistä. Rutiinin puuttuessa alan itse hätäilemään ja lähden mukaan ponin vouhotukseen.

Kuvien puuttessa, alkukesän valkusta


Seuraavaksi okserit (3 ja 4). Ekat pari kierrosta hätäilin itse ihan huolella, vaikka tehtävillä oli kokoa korkeintaan 40 cm. Sain kuitenkin kerättyä itseni ja pidettyä ponin hanskassa. Esteet oli lopulta n. 70cm, jäi jopa harmittamaan, ettei jatkettu isommille. Saatiin kuitenkin se tärkein rutiinia ja hyviä hyppyjä. Pyritään nyt hyppäämään vähintään kerran viikossa, jotta päästäisiin keväällä taas kilpailemaan vähän totisemmin, myös esteillä. Ihanaa saada jokin tavoite, motivaatio nousi heti hitusen korkeammalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti