sunnuntai 15. tammikuuta 2017

#28 On rikki jarruputki ja tukivarret aivan lahot

Meillä on ollut paljon puhetta pelosta koulussa psykologia tunneilla, sekä kotona äidin ja kaverin kanssa. Siitä on tulossa ihan oma postaus, kunhan saan sen itseäni miellyttävään muotoon. Mun kirjoittamisen suurin ongelma on nyt, etten ole tyytyväinen tekstiini. Tykkäisin kyllä kirjoittaa, mutta en saa tekstiä ikinä julkaistavaan muotoon. Otan siis uuden lähestymistavan ja kirjoitan vain, vaikkei jälki itseäni tyydytäkkään. Josko se sillä alkaisi hiljalleen muovautua itsestään. Pyydän myös kuvattomuutta anteeksi, puhelimella tulee joitain kuvia räpsittyä, mutta ratsastuksia en saa ketään kuvaamaan. Ja vaikka saisinkin kukaan ei osaa kameran asetuksia säätää niin, että niistä saisi mitään selvää..

Palataan kuitenkin keskiviikon estetunnille, joka ei sitten mennyt meidän osalta kauhean hyvin. Verkattiin ohjatusti tekemällä siirtymisiä, välillä ne tuli ihan hyvin tai sitten otin liikaa kädellä. Ei päästy tekemään meille sopivaa verkkaa laukassa, joka lisäsi tehokkaasti kierroksia. Viime estevalmennuksessa oli liikaa vauhtia nivelellä, joten vaihdoin olymppiat takaisin. Jään helposti pitämään liikaa, kun ponilla kierrokset lisääntyy, vaikka muuten pyrin mahdollisimman pehmeään käteen en saanut niitä rentoutumaan kunnolla. Se aiheutti meille ongelmia etenkin ravipuomeilla.


Nopea hahmotelma!


C päädyssä siirryttiin raviin, tultiin ravissa puomit keskeltä. L päädystä nostettiin laukka, ensin kaarevat puomit - kavaletti - puomit uudelleen ja ympyrältä tullessa takaisin raviin. Josta takaisin puomeille, sama tehtiin toiseenkin suuntaan ja loppuun lisättiin myöhemmin puomi-pysty.Puomeille ei tultu kertaakaan rauhallisesti, vaan päästin Wikun aina karkaamaan. Eikä päästy kyllä muillekkaan tehtäville rauhallisessa ja tasaisessa tempossa. Mulle on jotenkin tosi vaikeaa keskittyä tunneilla ja ratsastaa kunnolla, jään typerästi haahuilemaan. Parhaita hetkihän nuo olisi keskittyä työstämään hevosta paremmaksi, kuin valmennuksissa, joissa tehtävät ovat erillailla haastavia. Mulle tuotti ongelmia ratsastaa istunnalla, jalat eivät pysyneet kiinni, eivätkä ainakaan kääntäneet. Käsi oli liian kova ja jäin helposti vetämään pidätteiden sijaan. Lopulta tuntu loppui ja mun hermot oli aika kireällä siinä vaiheessa. Hyppäsin alas ja vaihdoin ohjat olymmpioiden siihen suurimpaan renkaaseen, eli käytännössä niveleksi.  Onneksi se oli päivän viimeine tunti, jolloin mulle jäi koko maneesi omaan käyttöön. 

Tein hetken laukkaa, yrittäen itse istua mahdollosimman tiiviisti jalka kiinni. Tein ympyröitä, joilla pyrin kääntämään  mahdollisimman paljon jalalla ja hidastamaan istunnalla. Kun avut alkoivat menemään läpi siirryin puomeille. Keskityin pelkästään kääntämiseen ja hitaaseen laukkaan. Ensin vauhti kiihtyi heti puomeille käännettäessä, muutaman toiston jälkeen Wiku alkoi vihdoin kuunella mun apuja. Lisäsin myös kavaletin mukaan kuvioon, jälleen vauhti kiihtyi, mutta tuli kuitenkin nopeasti takaisin. Muutama hyvä peräkkäin ja vaihdoin suuntaa. Löysin itseni koko ajan kääntämässä kädellä tai kaahailemasta. Aina kun sain itseni istumaan rauhassa ja tasaisesti, myös Wiku rauhoittui ja suoritti tehtävän hyvin. 
Lisäsin myös puomi-pysty tehtävän mukaan. Tässä murhetta tuotti pitkä suora ennen tehtävää, en osannut heti alkuun istua määrätietoisesti heti kulmassa. Jäin vähän itse myös työntämään estettä kohti, jolla oli siis korkeutta hurjat 30-40cm. Muutaman yrityksen jälkeen saatiin sillekkin ihan hyvä lähestyminen johon oli tarkoitus lopettaa. Valmentaja tuli maneesiin oman hevosensa kanssa, jolloin näytin hänelle vielä kuinka homma parani. Vieläkin oli vähän hankaluuksia, mutta meni paljon paremmin kuin koko virallisen tunnin aikana. Menin seuraavat kaksi päivää estesatulalla ja tehden paljon siirtymisiä, sekä ympyröitä tai voltteja. Jari luennollaan huomautti kuinka satula vaikuttaa ratsastajan asentoon. Tottahan se on este- ja koulusatulathan ovat ihan eri mallisia, pelkästään jalustimissa on mulla kolmen reijän ero. Sunnuntaina pidin vapaan, kun olin itse kaverini luona istumassa iltaa. Maanantaina työskennellään vähän lisää kavaleteilla ja loppuviikosta yritetään sopia valmennus.
 Toiveita postauksista otetaan ilolla vastaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti