tiistai 31. toukokuuta 2016

#4 Kisat, toiset ja kolmannet

Hei! Viikonloppuna oli oikein kunnon kisa rumba, kun kävimme kolmissa kisoissa. Perjantain suunnistimme Myrkkyyn koulu kisoihin. Kisat ei menneet meidän kohdalla hyvin, tuloksena huimat 58%. Verkassa Wiku tuntui todella kivalle, alkuun vähän pohkeen takana, mutta heräsi nopeasti. Lisäyksiä en saanut ihan niin teräviksi, kuin olisin halunnut. Maneesiin siirryttäessä Wiku kuitenkin jännittyi, enkä saanut sitä enää rennoksi. Ratana toimi tuttu ja turvallinen K.N special,  mutta se ei lohduttanut tällä kertaa. Radasta ei jäänyt kerrassaan mitään kerrottavaa, Wiku kulki koko radan ajan jännittyneenä ja minä sähläsin omiani. Jossain vaiheessa totesin ettei  tästä tule mitään ja höpöttelin ponille lopun rataa, jotta pysyisin edes itse hiukan rennompana. Ravailin hetken suosituksen jälkeen kentällä ja ihan sika hieno! Otti pahasti päähän, että kentällä liikutaan hienosti ja radalla vedetään yhdessä läskiksi koko touhu. Tästä suivaantuneena pistin Yyteriin kyselyä mahtuuko sunnutaille vielä mukaan.


Lauantaina suunnattiin vuorostaan Yyteriin hyppäämään. Luokkana oli 40cm Wikulla, sekä nuorella suokillamme Terolla. Wikun kanssa verkka jäi vähän liian lyhyeksi, enkä kerinnyt saamaan sitä avuille. Rata oli kahdeksan esteen mittainen ja se sopi meille melko hyvin. Ei voinut antaa kaahottaa, mutta suhteellisen helppoja teitä kuitenkin. Olen melko tyytyväinen suositukseen, vaikka itse tuttuun tapaan sukeltelin, enkä saanut apuja läpi asti. Wiku meni vähän turhan kovaa, mutta oli mielellään menossa ja imi hyvin esteille.


Teron kanssa kerkisin verkkaamaan rauhassa, mikä oli hyvä asia, koska verkan esteet yrittivät syödä pienen hevosen. Päästiin kuitenkin kaikista yli ja lähdettiin tyytyväisenä radalle. Omia tavoitteita oli puhdas ja siisti rata, ilman sukeltelua ja mokailuja. Suhteellisen hyvin siinä onnistuttiin, saatiin puhdas rata ja onnellinen kuski. Teron kanssa ei hurjemmin kiihdytelty, radan jälkeen sain kommentteja että minulla taisi olla välillä hauskaa.
Jälkiilmoittauduin Wikulla vielä 60cm. Verkkassa en nähnyt paikkoja kunnolla, mutta hypyt onnistui muuten hyvin, kunhan annoin Wikun nähdä paikat. Kävellessäni rataa, esteet tuntuivat kauhean isoilta ja este kammo koitti kovasti puskea pintaa. Verkassa hypyt sujuivat hyvin, jolloin sain lisää rohkeutta. Pitkä jännittynyt odotus ja lämmin päivä toivot pintaa toisen ongelmani kisoissa, eli huonon olon ja pyörrytyksen. Tavalliseen tapaan lähdin silti radalle, ensimmäiset kolme estettä sujui hyvin, poni pysyi hallussa ja sain jo ratsastettua kaarteissa avut läpi. Neljäs este oli sarja, jonka b-osalla oli lankku. Tultiin liian lujaa, enkä pystynyt mukana, jotta olisin pystynyt pystyssä ja pitänyt jalan kiinni. A-osasta yli, mutta b-osalle kielto ja minä santaan. Hetken roikuin kaulalla, kun totesin etten pysty kiipeämään enää takaisin, istuin hetken maassa ihmetellen mitä mahtoi tapahtua, käytiin Wikun kanssa vielä  katsomassa estettä. Pakkailtiin hevoset autoon ja jäätiin katsomaan ja kuvaamaan muutaman tutun ratoja, joiden jälkeen lähdettiin kotiin.

Linkki videoon radastaSunnuntaina lähdettiin isän ja nuoremman siskoni kanssa kolmistaan uudestaan Yyteriin koulukisoihin. Oltiin paikalla vähän turhan aikaisin ja jouduttiin odottelemaan melkei tunninverran. Verkassa oltiin taas alkuun vähän unessa, mutta keskityin vain rentoon liikkeeseen. Jatkoin tekemällä siirtymisä ja isoja voltteja, jotta saisin ulkoavut kasaan. Jätin laukan aika vähälle, tein muutamat voltiti laukassa molempiin suuntiin sekä keskilaukka lävistäjiä. Saatiin muutama oiken hyvä lävistäjä, jonka jälkeen en ottanut enempää laukka. Se oli pieni virhe, joka kostautui radalla epätasaisina voltteina ja huonoion nostoina. Rata oli melko tasainen, saatiin jopa lisäyksiin vähän yritystä, vaikkei vielä päästy samaan kuin kotona ja velmennuksissa. Olin oikein tyytyväinen rataan, mutten uskonut että päästäisiin sijoille. Voitto kuitenkin napsahti 65.2% tuloksella, onnelisena päästiin siis lopettamaan tämä mielenkiintoinen viikonloppu. Nyt otetaan pari päivää kevyesti ja vain nautitaan elämästä ja torstaille mietittiin estevalmennusta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti