tiistai 17. toukokuuta 2016

#1 Tarina alkaa

Hei! Olen siis Milja, 17-vuotias liiketalouden opiskelija satakunnasta. Minulla on kaksi omaa hevosta, Puolan ratsuponi Wiku ja FWB tamma Elli. Meillä on pihassa oma talli ja ratsastuskoulu. Hevosia olen siis harrastanut koko pienen ikäni, eikä kiinnostus ole hiipunut. Vuosiin on tietenkin kuulunut päiviä, kun ei huvittaisi lähteä tallille, mutta rakkaus hevosiin vie kuitenkin voiton. Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä hevosten ja muidenkin eläinten kanssa, ehkä ratsuttajana?



Ensimmäisen kavioeläimeni oli aasi nimeltä Aatu. Ensimmäise ponin sain kun olin 4-vuotias. Shetlanninponi Valtsun. Tämä jääräpäinen ponimus, oli oikein oiva opettaja. Valtsun jälkeen mukana on kulkenut muunmuassa Lady ofelia "Omppu", Rocky II "Rocky", Lopin Viivi "Viivi", Moondelight Rose Prince "Rokki", Lingon "Puolukka" ja Rock eileen "Elli", sekä monia upeita hevosia, joista jokainen on jättänyt minuun jälkensä. Kaikki ovat opettaneet minulle jotakin. Näitä oppeja käyttäen ja soveltaen jatkan uraani hevosten parissa oppien uutta ja yrittäessäni tulla mahdollisimman taitavaksi hevosten kanssa. Haluan oppia ymmärtämään hevosia paremmin ja työskentelemään niiden kanssa harmonisesti.


Wiku tuli 4-vuotiaana ja juuri sisäänratsastettuna 9.9.2013 vaihdossa hevoskuljetusautoon, meille uudeksi projektiksi. Silloin teimme siskoni kanssa kanssa jaon, että hän saa Wikun ja minä seuraavalla viikolla saapuvan orin, Finon. Fino jouduttiin kuitenkin lopettamaan nuorempana saadun vamman takia, jota ei enää pystytty hoitamaan kuntoon. Siskon kiinnostus hevoseen alkoi kuitenkin hiipua, jolloin poni tuli minulle. 
Aloitimme hiljalleen tutustua toisiimme, Wiku toimi pitkään vain kakkoshevosena, Ellin ollessa ykkösenä. Pian Wiku siirtyi kuitenkin myös vakituiseksi ratsuksi.



Yhdessä olemme ponin kanssa nostaneet sen tason ensin heC ja nykyiseen heB:hen, josta tällä kaudella pyritään siirtymään heA:han. Esteillä päästiin re 60-70cm tasolle. Kesällä 2015 alkoivat ongelmat, jotka johtivat omaan estekammoon. Talvella päästiin kuitenkin hyppäämään 80-90cm ratoja treeneissä, ylitimme myös yhteisen metrimme. Yhden huonosti menneen hyppykerran jälkeen oma estekammo puski kuitenkin takaisin pintaan. Tämä kevät on painittu sen kammon kanssa ja siitä pyrin pääsemään kokonaan eroon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti