torstai 26. toukokuuta 2016

#3 Nyt päästä!

Hei! Keskiviikkona oli este valmennus, jonka tarkoitus oli tuoda varmuutta lauantain kisoihin. Tehtävänä toimii kuuden esteen rata


Ravissa tehtävänä oli tehdä nopeita ja hitaita suunanvaihtoja, tasaisessa ravissa ilman että mikään muuttuu. Oikealta vasemmalle sujui hyvin kokoajan, oikealle käänyttäessä ulkoavut olivat taas hukassa, jolloin jouduin käyttämään vahvemmin jalkaa ja tempo muutui.  Tulimme 4 esteen, ei ongelmaa. Vaihdettiin suunta oikeaksi ja verkattiin laukassa. Laukasta pyrittiin saamaan rauhallista, tasaista ja pyörivää. Hypättiin 4 este uudelleen toisesta suunnasta ja vaihdettiin suunta vasemmaksi, samaa tehtävää jatkaen. 

Verkkana hypättiin samaa 4 estettä molemmista suunnista. Mun tehtävä oli vaan istua hiljaa vetämättä ja antaa ponin katsoa paikat, myödätä hypyssä, nousta pystyyn ja rauhoittaa laukka heti esteen jälkeen. Muutama hyvä hypyt itsessään oli ihan hyviä, mutta itse mokailin sukeltelemalla ja pitämällä kiinni liian pitkään. 

Jatkettiin tulemalla 1 linjaa, jossa oli yhden laukka-askeleen väli. Puskin ensimmäiseen ihan liikaa, jolloin askel ei sopinut ja tultiin pohjaan. Koko valmennuksen pääpaino oli mun istunnassa, eli istu suorana, älä vedä ja tue ponia, mutta anna sen ratkaista. 1 linja oli kuitenki melko hyvä kokoajan, muutaman  huonon lähestymisen ja yhden kiellon sain omalla hölmöilyllä aikaiseksi. Linja oli lopussa 70cm pysty ja 80cm okseri.

3 linja, okseri ja portti 17m väli. Okserille oli vaikea saada suoraa lähestymistä, jolloin oli vaikeuksia kääntää portille, eli b- osalle. Kun pääsin itse pystyyn heti esteen jälkeen ja ulkoavut läpi, saatiin askeleet sopimaan. Tehtävää nostettaessa itseäni alkoi hirvittää, jolloin jäin entistä pahemmin suuhun kiinni ja tuijottamaan estettä. Otettiin kielto, uus lähestyminen, katse esteen takana olevaan tolppaan ja yli. Hassua millainen vaikutus vain katseella on...

Tultiin ratana, 1 linja tuli hyvin, muutan kerran väärällä alas, jolloin otin voltin enne seuraavaa esteetä. 2 sukeltelin ja muutama väärällä alas, laukan vaihto ja toiselle sarjalle. Vähän liian lujaa a-osalle johon tultiin pohjaan ja hypättiin laaka, b-osalle myös pohjaan, muttei ihan älyttömän huonoja hyppyjä.Kaikkineen jäi taas ihan hyvä fiilis, päästiin lopettamaan 70-80cm rataan, eikä oma pää ahdistunut kielloista huolimatta. Hyvillä mielin siis lähdetään lauantaina Yyteriin kisoihin.

Valmennuksen sanat 

  • Älä jää vetämään
  • Pidä käsi ja hartiat rentona
  • Pohje kiinni
  • Katso esteen yli
  • Kisoissa ei sitte tehä volttiympyröitä 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti