torstai 4. toukokuuta 2017

#36 Kisakausi avattu

Päästiin vihdoin aloittamaan kisakausi! Aloitettiin se näin tosi kevyesti 2-tasolta, Zilpan maneesista. Ensin oli tarkoitus osallistua pelkkään helppo A:0, halusin kuitenkin mennä pohjalle jonkin helpomman. HeB:0 oli jo ennestään meille tuttu rata viime kesältä ja yksinkertainen, jolloin päätös oli aika helppo. Ihan hyvä oli, että päätettiin se mennä. Wiku oli kyllä erittäin asiallinen koko reissun, eikä kummallakaan radalla ollut ihan mahdoton, mitä vähän ehdin pelkäämään. Ekalla radalla luonnonvoimat oli meitä vastaan ja saatiin järkyttävä raekuuro niskaan juuri meidän suorituksen aikana. Koko maneesi kolisi, siitähän Wiku riemastui… hyvästi rentous ja tasaisuus! Poni pysyi kuitenkin koko ajan räpylöissä, toisin kuin viimeksi. Yllätin itsenikin olemalla ihan tyytyväinen rataan. Tarkoituskin kyllä oli mennä vain katsomaan aidat ja tuomarit, jotta pystytään keskittymään kunnolla seuraavassa luokassa.

Kuvat (c) Hallatuuli, https://hallatuuli.kuvat.fi/kuvat/Toinen rata menikin ponin osalta hyvin, itse kuitenkin mokasin ihan huolella. Harmittaa kun Wiku oli kerrankin hyvin menossa ja kuulolla, enkä itse osannutkaan ratsastaa ja unohdin radan. Oikeastaan kaikki virheet mitä tapahtui, oli mun vika. Takarit oli liian isoja, tehtävät ei tulleet pisteestä, peruutus tuli kädeltä. Wiku antoi kiltisti kaiken anteeksi ja suoritti rauhallisesti siitä huolimatta. Olin niin pirun ylpeä ponista ja siitä kuinka se on vuosien aikana kasvanut.
Pienen pohdinnan tuloksena menin molemmat luokat nivelillä. En tarvitse kankia oikeastaan mihinkään ja Wiku vetää helposti itsensä rullalle niillä. Tämäkin valinta osui ihan kohdalleen, kanget olisi ollut ihan turha varuste. Seuraavatkin kisat aion vielä mennä nivelellä, kun päivästä on tulossa todella pitkä. Eikä ole tietoa saadaanko ja ketkä saadaan kuorkkiin odottamaan omaa vuoroa. Lähdetään siis neljän hevosen ja kolmen ihmisen voimin Lavialle kisoihin, jollei saada muutamia apukäsiä mukaan. Jatkossa on kuitenkin tarkoitus kilpailla ihan kangilla, vaikka se tarkoittaisikin säätämistä suitsien vaihdon kanssa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti