perjantai 31. maaliskuuta 2017

#32 Vähän kuulumisia

Kun vihdoin onnistut työntämään pois kolme suurinta stressin aiheuttaja, niin eikös niitä tule heti pari uutta ja yksi niistä palaa takaisin? Viimeiset reippaat kaksi viikkoa on taas painittu oman pään kanssa, se puoli musta josta en pidä sitten yhtään, on nostanut päätään.Nyt tilanne on parempi, olen onnellisempi. Pystyn paremmin keskittymään olennaiseen, mikä tällä hetkellä on ratsastus, koulu ja kaverit, sekä ajokortti. Wiku on liikkunut tällä viikolla ihan super hyvin ja parantaa joka päivä, eilen edes laukan nostot eivät olleet mitenkään suuri ongelma. Harmillista kuinka paljon oma fiilis vaikuttaa tekemiseen. Olen saamassa jopa haluni kilpailla takaisin, se oli myös monta viikkoa hukassa. Ollaan äidin kanssa puhuttu, että tehtäisiin ihan kunnollinen valmennus suunnitelma kesällä. Alustavasti ollaan sovittu, että mentäisiin lauantaina Sneckin valmennukseen luultavasti Zilpalle. Se nyt on kuitenkin vähän työn alla, olisi kuitenkin kiva päästä taas melkein kuukauden tauon jälkeen.


Olen vihdoin päässyt aloittamaan myös ajokortin hankkimisen. Isä sai opetusluvat ja päästään kunnolla harjoittelemaan. Ajettiin auto toiselle kentälle, jota olen viimeiset pari päivää käynyt ajamassa ympäri ja opetellut liikkeelle lähtöjä ja peruuttamista. 
Seuraava suunnitelma oli pistää puomit yms. johonkin reunaan ja peruuttaa niiden väliin/taskuparkkeerata. Kunhan tiet sulaa, lähdetään ensin noille metsäteille ajelemaan ja kun se alkaa sujua, siirrytään yleisemmille teille. Jännitän jo valmiiksi ihan hirveästi, siksi haluan aloittaa jossain, missä en ensimmäisenä aja yhdenkään mummon päältä.

Ei en snäppää ajaessa, auton pitäminen reitillä on tarpeeksi suuri haaste.


Ikäviä uutisia on enemmänkin, Nasu ja Nipsu jouduttiin tiistaina lopettamaan. Nipsun lopetus oli jo suunniteltu jatkuvan silmätulehduksen ja luultavimmin kasvaimen takia. Nasun kunto huononi sunnuntaina ja maanantaina se sai isompia kramppeja. Tehtiin siis raskas päätös ja päästettiin heidän paremmille juustomaille. Nöösi on nyt siis yksin sen aikaa, että ehditään hakemaan uudet kaverit Tampereelta. Siitä tulee pian ylisosiaalinen, kun vietän sen kanssa lähes kaiken vapaa-aikani. Nöösi oli käpertynyt vilttini sisälle nukkumaan, mun lukiessa kirjaa. Sitä herätellessäni sain komean haukotuksen, tumman värinsä ansiosta se näytti aivan lepakolta. Niimpä ristin sen Lepa Lepakoksi.. Taisin olla väsynyt!

Näin joskus videon jossa ponia rapsutettiin talikolla, pitihän sitä testata. Toimii!

Mulla on "uusi" projekti, Ilo. Ilo on mulle ennestään tuttu, sisäänratsastin sen n. 4-vuotta sitten ja sen jälkeen muutaman kerran sitä käynyt katsomassa ja ratsastamassa. Siinä on aina ollut sitä jotakin, mistä mä tykkään ihan hurjasti. Sen kanssa on nyt hiljalleen alettu tekemään töitä, aika rauhassa kuitenkin. Lähinnä koska mulla ei ole aikaa joka päivä, mutta myös Ilon pitkän äitiysloman takia. Pitkän ravurin taustan vuoksi Ilolla ei ole laukattu, alkuun laukka oli ihan tosi hankala edes saada ulos. Pari viikkoa siihen meni ja nyt laukka nousee molempiiin suuntiin, se jopa haluua laukata, mikä on tosi kivaa. Muutaman kerran ollaan käyty maastossa, hirveän kiva hevonen, ei säpsy tai pölhöile mitään ja mun kokemuksella epätyypillinen. Annoin sen avata paikkoja kunnolla ja päästin sen juoksemaan omaa vauhtiaan. Yleensä tällä kohtaa hevoset saa hepulin ja saat olla valppaana, että pysyt satulassa ja saat jarrut toimimaan ajoissa. Ilon ei, se ravasi kyllä reippaasti, mutta oli koko ajan ihan super pehmeästi kädellä ja tuli heti pyydettäessä takaisin. Ilo on nostanut mun itseluottamusta ihan hirveästi, se on muituttanut mua, että mä ihan tiedän mitä oon tekemässä ja mä osaan tän homman. Aina oppii tietenkin uutta, enkä koskaan tule olemaan ihan valmis, mutta osaaminen alkaa olemaan ihan vakaalla pohjalla noiden rempattavien kanssa.

Kevät tulee ja tarhojen siivoaminen alkaa kunnolla. Wikun halusi kovasti olla avuksi.


Hevosmessutkin lähestyvät. Olen vuorotellen ollut ihan täpinöissäni niistä ja sitten masentunut siitä rahan määrästä, jota tulen sinne tänäkin vuonna jättämään. Niistä on kuitenkin tulossa toivottavasti oma postaus mua kiinnostavan ohjelman ja ostoslistan kera. Olen koko talven yrtittänyt koota kilpailukalenterin kasaan viimekaudelta. Se ei yrityksestä huolimatta etene. Laitan sen takaisin näkyviin, kunhan saadaan jotain suunnitelmia kisoista tehtyä. Ylös on siis tulossa näkyviin tulevat kisat ja luokat, sekä myöhemmin aina tulokset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti