torstai 30. maaliskuuta 2017

#31 Jalustimet vertailussa

Olen pitkään halunnut kirjoittaa tämän postauksen. Mulla on kolmet vähän "erillaiset" jalustimet, ihan noiden perinteisie lisäksi. Kun Jinnit ja Fj alkoi nousta suosioon, kiinnostuin itsekkin niistä. Molemmat maksa kuitenkin aika paljon, jonka takia molempien hankinta jäi. Leveä pohjaiset jalustimet oli kuitenkin saatava. Materiaonnellisuus tai jotain :D Viime kesänä sain kuitenkin itselleni myös fj jalustimet. Kerron omat kokemukseni jalustimista, sekä plussat ja miinukset


Aloitetaan näistä ns. raastinraudoista. Meiltä löytyy näitä kahdet, molemmat mustana. Hintaa näillä oli 40e parilta. Oon tykännyt näistä ehkä eniten, jalustimet ovat tukevat ja pito on loistavaa. Kouluratsastajana ehdotonta plussaa on myös, että näitä saa käyttää kisoissa. Ainoa ärsyttävä juttu näissä on, että hiekka tarttuu jalustimeen ja niistä tulee liukkaat. Säännöllisellä puhdistamisella ei tätäkään ongelmaa ole. Hiukan ärsyttää maalin kuluminen pohjista, mutta loppupeleissä sillä ei ole mulle suurta merkistystä.

+ Pito
+Saa kilpailla kaikissa lajeissa
+ Leveä pohja antaa jalalle paremman tuen
+ Erivärejä
- Väri kuluu pohjasta
- Puhdistaminen, jotta pito säilyyFeeling stirrup oli mun viimeisin hankinta. Selvitin hiukan onko aidoilla jinneillä ja muilla vastaavilla hirveää eroa. Lopputulokseen että on ja ei, mutta jinnejä en osta(On niillä enemmän eroja, kuin annettiin ymmärtää). Pongasin nämä sitten kirppikseltä ja maksoin näistä käyttämättöminä 45e (liikkeessä silloin 60e). Nämä on ihan kivat, mutta noiden raastinten ja fj jälkeen pito on olematon. Jalustimissa on kauttaaltaan harmaa maali, putsaan ne metalliharjalla aina käytön jälkeen jolloin maali irtoaa piikeistä. Mitä enemmän maalia lähtee sen paremmin ne pitävät. Olen hypännyt näillä nyt muutaman valmennuksen, jalustimet tuntee paremmin ja tykkään että ne ovat painonsa takia tukevammat jalkaan, kuin nuo mun freejumpit. Pohjista kuuluva kilinä kuitenkin repii mun ja valmentajan hermoja. Annoin ne iskälle fiksattavaksi, josko saataisiin vielä käyttöön.

+ Ulkonäkö
+ Sopivan painavat
- Pito (tottumisesta kiinni)
- Kilisevät, jos pohjassa ruuvit löystyneet
Freejump Lite Äiti oli Ypäjällä katsomassa kisoja ja mukaan tarttui painorajattomat mustat fj litet. Hintaa näillä on vähän suolainen 169e. Halusin nämä merkin ja ulkonäön lisäksi, koska näiden on sanottu auttavan polviin. Mulla on polvissa pientä häikkää ja hyppääminen välillä kipeyttää niitä. En huomannut suurtakaan eroa missään vaihtaessani näihin. Nyt kun olen hypännyt noilla feelingin jalustimilla, voin väittää että kyllä ne jotain auttavat. Polvet eivät olleet juurikaan kipeät hyppäämisen jälkeen kun käytössä oli freejumpit. Näissä on hyvä pito ja helpoimmat pitää puhtaana. Nastat eivät ole kuluneet juurikaan, vaikka käytössä ovatkin. Jalustimet on mulle kuitenkin aavistuksen liian pienet, jonka takia myin ne. Jos mietit ostavasi ja pohdit kummat otat, siro 39 saapas ja varmaan johonkin 70kg menee näillä ihan loistavasti.


+ Pito
+ Pinssit, muuten mustiin jalustimiin saa mukavasti väriä
+ Tunnet itsesi heti vähän paremmaksi
+Auttaa jalan parempaan asentoon, jolloin polvet eivät kipeydy
- Minulle vähän turhan kevyet
- Kaikki tuomarit eivät anna kilpailla koulua

Voittajaksi näistä kolmesta selviytyy siis raastinraudat hyvän hinta/laadun, ominaisuuksien ja hinnan takia. jos rahasta ei ole kiinni sun jalustinten hankinta, voin suositella noita freejumppeja.

Onko sulle jalustimella väliä? Mitkä ovat omat suosikit?

5 kommenttia:

 1. Mistä nuo "raastinraudat" on ostettu? :)
  Pakko kyllä sanoa että freejump prot ihan eri luokkaa kuin litet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuilosta ostin :) messuilla oli myös jotain liikkeitä mitkä myi näitä, kalliimmalla tosin. Näin kuullut myös, valitettavasti päässyt vielä testaamaan näitä pro versioita.

   Poista
 2. Itsekin useampia testanneena, mm. fj, jinit, nuo feelingit, sprengerit jne, vannon kyllä fj pron nimeen :D kaiken inhottavinta on juuri tuo hiekan tarttuminen noihin pintoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, etenkin jos ei muistanut puhdistaa edellisellä kerralla! Messuilta toivottavasti tarttuu mukaan nuo pro versiot myös mulle :)

   Poista
 3. tosi kiva postaus! Itse olen harkinnut myös fj litejen ostoa. Onko ne mielestäsi rahansa arvoiset? :)

  VastaaPoista