tiistai 9. elokuuta 2016

#13 Kankee

Ollaan Wikulle etsitty kankisuitsia ja löydettiin tuollaiset ihan perus mustat kanget. Haaveilin pitkään PS:sän tai vastaavan suitsia, nuo oli kuitenkin hyvää nahkaa ja sopivan hintaiset. Päästiinkin testailemaan näitä heti torstain 4.8 valmennuksessa. Lissun kanssa pähkittiin kumpi kankikuolai otetaan ensin testiin ja päädyttiin ohuempaan ja suoraan kankeen.Kuvassa vielä toinen vähän paksumpi kuolain.


Valmennus aloitettiin aika kevyesti, en ottanut kankea käteen olenkaan, pyrittiin vain saamaan takajalat aktiivisiksi ja hyvä tuntuma nivelelle. Wiku ei ole varmaan koskaan ollu noin hyvin avuille heti alussa! Keräilin kanget käteen, toki ne pidettiin koko valmennuksen ajan tosi kevyellä tuntumalla. Harjoitukset ei olleet mitenkään ihmeellisiä, väistöihi pyrittiin saamaan lisää jyrkkyyttä ja laukkaan vaihteita, sekä vastalaukkaa loivalla kiemuralla. Edellisessä valkussa pääsin aika hyvin kiinni tekniikkaan ja tunteeseen, jolloin saatiin hyviä pätkiä loiville. Nyt en kuitenkaan alkuun meinannut millään saada etenkään vasenta olkapäätä pysymään mukana, enkä osannut istua suorassa. Vaikka Wikulla on vahva laukka ja hyvä tasapaino, oma säätäminen häiritsee tekemistä.. Aina kun onnistun istumaan hiljaa ja vaikuttamaan pehmeällä istunnalla, saadaan jo tosi tasaisia loivia ja pystyn kokoamaan ja säätämään laukkaa. Treeniä vaaditaan vielä paljon, jotta voitaisiin kisoissa esittää sujuvasti.


                                    
Valkun loppuun päästiin hetkeksi yksin ympyrälle, jolla tehtäväksi tuli koota ja lähettää, niin että se ihan oikeasti lyhenee ja kokoaa. Kun saatiin muutama hyvä kokoaminen, lähdettiin tekemään lisäyksiä lävistäjille. Mun piti koota kulmassa kunnolla, jotta mulla olisi tarpeeksi energiaa lähteä lisäykseen. Wikulla on hyvät liikkeet ja raviakin pystyy lisäämään ihan hulppeasti. Näitä lisäyksiä en kuitenkaan oo pystyny kisoissa ratsastamaan ulos. Kulmiin sain koottua hyvin, lävistäjille jäi silti parannettavaa, vaikka saatiinkin parempia pätkiä kuin aikoihin. Valmennuksesta jäi tosi hyvä fiilis, oli positiivinen yllätys miten hyvin poni liikkui kangilla. Pelkäsin vähän alkuun, että Wiku hermostuisi ja rullaisi virkkuukoukkuna koko valmennuksen läpi, onneksi kuitenkaan ei! Yritetään nyt mennä kangilla suunnilleen kerran viikossa, joko äidin tai Lissun silmän alla ja rakentaa helppoa A:ta kasaan.  


7.8 käytiin taas Satakunta Cupin kisoissa Niinisalossa. En vieläkään ole millään tasolla tyytyväinen verkkaa tai rataan. Vaikkakin tulokseksi tuli ihan mukavat 61.5%  5/16. Wiku tuntui kauhean epätasaiselta, enkä itse pystynyt rentoutumaan ollenkaan. Ongelman saattoi aiheuttaa edellisenä iltana paniikkia aiheuttanut hirvikärpänen. Olin täyttämässä heinäverkkoa, kun jäin ihmettelemään Wikun riehumista tarhassa. Otin ponin sisälle ettei se riehuessaan vetäisi nurin ja rikkoisi itseään. Raukka oli ihan hikinen ja stressaantunut, kun yritin löytää tätä mönkiäistä ponin hännästä. Sain sen ilmeisesti pois, kun poni rauhoittui ja jäi syömään heiniään. Kun kisoista etsitää jotain positiivista, voidaan mainita, ettei me saatu mitään hepuleita, vaikka verkka olikin maneesissa ja kilpailut ulkona kentällä.


Seuraavat kisat ovatkin sitten vasta 1.10 jälleen Satakunta Cupin merkeissä. Nyt kun koulut alkaa pidetään varmaan vähän kevyempi jakso, jonka jälkeen jatketaan treeniä normaaliin tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti